Tervis Medicinska SPA

Här åker vi till Estlands mest kända och erkända medical SPA-anläggning, Tervis i Pärnu. En mycket omtyckt och populär resa med flera avgångar under året. Tervis hälsospa och hotell har erbjudit professionella kurbehandlingar i över 40 år och är Estlands största 3-stjärniga hälsospa. En reseledare finns med från start.

Förutom till nyrenoverade rum och en hydro- och lerterapianläggning välkomnas du till restaurang och barer, fritidscentrum med olika bastuamläggningar och bassänger, konferensanläggning, kulturcentrum, bibliotek, skönhetssalong och butiker. Tervis hälsocenter ligger vid Pärnuflodens mynning, invid stadens välkända pir och den flera kilometer långa sandstranden. På gångavstånd ligger hamnen och stadens centrum.

Dert här är en resa för alla- oavsett om du önskar förbättra din hälsa eller om du bara vill ha en avkopplande semester.

Som gäst har du tillgång till egen läkarmottagning med svensktalande läkare, matsal, gym, pool, bastu, kulturcentrum, spa med bad- och lerbehandlingar (läs gärna mer under rubriken Hälsocentret nedan).

Nyheter 2016!

* Bo i svit för 2 pers tillägg 1100 :-/pers ( för mer info se Rum och Sviter)
* Boka lyxfrukost tillägg 300 :- / 6 frukostar ( för mer info se Hälsocentret)

 

OBS! Glöm ej att ni kan förbeställa maten på färjan
-Middagsbuffé utresa 288 kr
-Middagsbuffé hemresa 270 kr
-Frukostbuffé utresa 99 kr
-Frukostbuffé hemresa 99 kr
-Lunch Tönnebro 95 kr/lunch

Hälsocentret

Det mest kända hälsocentret i kurortstaden Pärnu - Tervis, ligger vackert beläget i ett av de mest natursköna områdena vid Pärnuflodens mynning.
Här ligger den kända piren, den flera kilometer långa sandstranden och de vackra gröna parkerna. Det är bara några minuters promenad till stadens centrum.

Det är få anläggningar i Estland som kan konkurrera med Tervis.

• Tervis har svensktalande läkare,
ingen tolk behövs.
• Tervis ger tre behandlingar per dag.
• Tervis ger behandlingar 7 dagar i
veckan.
• Tervis har lerbehandlingar.
• Tervis har ett stort utbud av behandlingar
och undersökningar som man kan köpa utöver de som ingår.
• Tervis serverar tre måltider om dagen
(helpension).
• Tervis ligger nära Pärnu centrum.
• Tervis Kulturcentrum anordnar bland annat konserter, föreställningar och dans.

 

     

Hälsocentret är uppdelat i sju byggnader som är sammankopplade med varandra genom glasgallerior. På hotellet, som är den största spaanläggningen i Pärnu med 274 rum, finns det plats för 500 gäster.
Till frukostbordet, morgongympan och andra behandlingar kan man promenera inomhus i glasgalleriorna som sammanbinder byggnaderna.

 

   

Frukost, lunch och middag kan du njuta av i bufférestaurangen på den första våningen. Varierande frukost i bufférestaurangen som innehåller såväl traditionella frukosträtter som extra hälsosamma komponenter. Buffé-menyer för lunch och middag är sammanställda utifrån gästernas olika behov. Bl.a. erbjuds vegetariska, laktosfria och glutenfria rätter samt menyer för diabetiker.

Gäster som bor i standard rum kan byta paketets frukost mot Lyxfrukostbuffé i lilla matsalen. Här upplever du:
- Lugn atmosfär
- Personlig service
- Ännu större utbud
- Olika läckerheter (mögelostar, fruktsallad, mousserande vin mm)

 

   

Ni kan välja mellan mer än 50 olika hälsobehandlingar, undersökningar och avkoppling. En grundlig läkarkonsultation hjälper er att välja de behandlingar som passar bäst för just för er.Tervis erbjuder hjälp vid besvär med ben,- led-, hjärt,- och kärl,- samt det periferiska nervsystemet. För hälsokontroller finns kliniskt och biokemiskt laboratorium, rum för sonografiska och funktionsdiagnostiska undersökningar. Specialläkare för näsa, öron och hals finns på plats. Det finns även tandvårdsmottagning där det finns möjlighet att tillverka och laga tandproteser.

 

   

Saltkammaren erbjuder hjälp vid luftvägs- och hudsjukdomar samt vid allergi. Vid gyttje- och hydroterapi används terapigyttja från den lokala Ermistusjön både för helkroppsbehandlingar och för lokalt verkande inpackningar. På fritidscentrat finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Här kan ni varje dag få morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräning, bordstennis, simträning, japanskt bad, bubbelbad, olika bastubad, m.m. I Tervis gymnastiksal kan ni även spela boll.

 

      

Tidigt på våren kan ni värma Er med vårens första solstrålar på idrottsanläggningens natursolarium – liggstolarna är placerade inomhus under glastak som släpper igenom solstrålarna. På sommaren kan ni koppla av i vilstolarna på tredje våningens terrass. Strandparkerna bredvid SPA Tervis erbjuder utomordentliga möjligheter för joggning och promenader under alla årstider.Förutom bad- och bastunöjen och sportiga aktiviteter erbjuds även möjlighet att besöka skönhetscentrat. SPA Tervis tar även hand om sina gästers fritid. På kulturcentrat ordnas på kvällstider konserter där olika internationella artister uppträder. Dessutom ordnas för hotellets gäster danskvällar, temadagar, utställningar m.m.

Dagsprogram

Dag 1.
Avresa från respektive hemort på morgonen. Kl.17.45 avgår TallinkSiljas fartyg (vi åker med M/S Baltic Queen eller M/S Victoria) De som beställt buffé äter det gemensamt kl.17.15 i fartygets matsal. Därefter kan man njuta av dans, shower och allt vad fartyget har att erbjuda.

Dag 2. (13mil)
De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den från kl.07.00-10.00. Vi kör de 13 milen från Tallinn till Pärnu och vårt hotell Hotel Tervis SPA. Det blir lunch direkt vid ankomst. Efter lunch blir det rundvandring och guidning av den fina hotellanläggningen. Alla kommer även att få genomgå en liten hälsoundersökning som ligger till grund för veckans aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 3-7
Behandlingsdagar på Tervis SPA samt att vi även gör våra utflykter. Dag och tid för utflykterna meddelas på plats. Behandlingarna rekommenderas av (svensktalande) läkare efter undersökning. Är man helt frisk ingår tre behandlingar per dag. Frukost, lunch och middag alla dagar.

Dag 8.
Frukost. Senast kl. 11.00 måste behandlingarna vara avslutade eftersom rummen ska lämnas. Vi äter lunch på hotellet innan vi lämnar Pärnu och tar oss till Tallinn, varifrån färjan avgår kl.18.00.Kvällen fri ombord.

Dag 9.
Sjöfrukosten serveras mellan kl.06.30-09.30. Vi angör Värtahamnen kl.10.00 därefter busstransport hem

Rum o Sviter

Här finns information om rumstyperna Standard rum och Svit. Svit för 2 personer kan beställas mot en tilläggskostnad.

Standard rum

   

I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch. Hotellrummen i 3:e huset är förutom standardutrustning försedda med morgonrock, hårtork och förvaringsskåp. Alla rum är allergianpassade och rökfria.


Sviter

       

Sviterna är förutom standardutrustning försedda med hårtork och morgonrockar, sviterna i hus 1, 2 och hus 3 även med WiFi internet, samt sviterna i hus 3 med förvaringsskåp. Alla rum är allergianpassade och rökfria.