Jobba hos oss

Vi söker duktiga medarbetare som vill jobba hos oss!

" Personalen är vår viktigaste resurs" är en sliten klyscha, men hos oss är det sant. Utan duktiga förare och administratörer - ingen verksamhet. Vi vill vara en bra arbetsgivare och vi jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarebetare ska uppfatta oss så.

Hos oss på Björks får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet spänner över många områden, såsom linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst samt beställningstrafik. I vår verksamhet arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad och administration.

Vi bedriver trafik i Mälardalen och västra Dalarna och har kontor/depåer i följande områden:

Västerås
Enköping
Hallstahammar
Ludvika
Surahammar

Vill du bli en av oss? Skicka in din intresseanmälan till info@bjorksbuss.se

Björks Buss är en del av Björks & Byberg, som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster och idag är en av de största privatägda aktörerna i Sverige. Björks & Bybergs buss- och reseföretag bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med ca 1700 medarbetare och 900 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring och gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik gör Björks & Byberg starka på marknaden. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet - ingenting är omöjligt!

Björks & Byberg utgörs av Byberg & Nordin, A Björks, Björks Buss, Björks Resor, Björks 24 - 7, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons, KR Trafik, KG Busservice, VDL och Weidermans Buss.

 

Se aktuella tjänster

 
 
Driftledare till Björks Buss Västerås/Hallstahammar
 
 
Vill du bli en del av vårt team på driftledningen i Västerås/Hallstahammar? Är du sugen på en spännande roll i ett händelserikt företag och tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan denna tjänst vara något för dig!
Vi behöver nu stärka upp vår driftledning med en driftledare i form av ett vikariat med start under våren då ordinarie personal går på föräldraledighet. Goda möjligheter till fortsatt anställning även efter vikariatet finns då företaget växer! På driften ingår du i ett team av fyra tillsammans med två trafikledare och en till driftledare och ni arbetar i ett nära samarbete med varandra. Som driftledare rapporterar du till områdeschef för området.

VEM SÖKER VI?
Som person är du prestigelös i ditt sätt att arbeta och som gillar att se lösningar istället för problem, ingenting är omöjligt! Att samarbeta är viktigt för dig, och du tycker liksom vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord för att få medarbetarna att trivas. Periodvis är det ett högt arbetstempo och därför är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig till ändrade förutsättningar, samt kan behålla lugnet och arbeta ihärdigt och effektivt även under press.

KOMPETENSER
Du har avslutad gymnasial utbildning och erfarenhet av personalplanering samt trafikledning inom logistik/transport. Du trivs med datorn som arbetsredskap och har lätt för att lära dig nya system. Vi arbetar med webbaserade arbetsprocesser utifrån vårt intranät där vi når våra system för bland annat trafikledning, rapportering och register. D körkort och YKB är starkt meriterande i denna roll!

ARBETSUPPGIFTER
-Kontinuerligt arbete med att optimera trafiken inom det egna området och hitta lösningar som är gynnsamma för hela bolaget
-Aktivt arbeta med personalplanering, körspecar och schemaläggning
-Säkerställa att förarnas tid optimeras och att körtiden följer de regler, lagar och avtal som råder
-Ha god kännedom om samtliga köruppdrag som är inplanerade
-Finnas tillgänglig och svara på drifttelefonen vissa perioder (hantera sjukfrånvaro etc) Drift- och jourberedskap ingår i tjänsten
-Arbeta i enlighet med vår standard för miljö, kvalité och arbetsmiljö samt sträva efter ständiga förbättringar i verksamheten

MER OM FÖRETAGET
Björks Buss började 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik


Vi jobbar med ett löpande urval så tjänsten kan mycket väl komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut, tillträde sker enligt överenskommelse!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta T.f områdeschef Johanna Persson
 
 
 
 
Körkort klass B - Bil.
 
 
 
Varaktighet/Arbetstid Arbetsgivare
Heltid
Visstid 6 mån eller mer
Björks & Byberg AB
 
 
Ansök här
 
 
 
 
 
 
 
Intresseanmälan till bussförarjobb inom Björks Buss AB
 
 
Vi planerar att anställa fler bussförare i år - är du intresserad?
Att arbeta som bussförare hos oss är ett flexibelt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss.

Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme då du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande till resenärer och kollegor. Våra kunder reser med oss under merparten av dygnets timmar vilket innebär arbete på omväxlande tider.

För att arbeta som bussförare hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Några års erfarenhet som bussförare är meriterande men inte ett krav

Mer om företaget
Björks Buss började 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag en av landets största privatägda aktörer i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik.

Hos oss på Björks Buss får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare. Välkommen med din intresseanmälan!
 
 
 
 

Körkort klass D - Buss.
Ansök här

Trafiksamordnare till Buss- och Taxilogistik

Är du flexibel, effektiv och tycker om arbete under högt tempo under perioder? Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan rollen som Trafiksamordnare/driftledare vara något för dig!

Vi behöver nu förstärka vårt team med timanställda trafiksamordnare/driftledare inför sommaren med start redan under våren och med goda möjligheter till förlängd anställning! Placering är på vårt huvudkontor på Kokillgatan i Västerås

VEM SÖKER VI?
Vi är ett glatt gäng som sätter kunden i fokus och arbetar för snabb leverans. Du behöver vara kommunikativ, serviceinriktad och professionell i denna roll. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt, vilket ger dig varierade arbetstider och vi önskar att du är flexibel och kan rycka in med kort varsel. Arbetet är tidvis under högt tempo tex vid en trafikstörning och det är viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar, samt kan behålla lugnet och arbeta ihärdigt och effektivt även under press. Du behöver kunna arbeta såväl i grupp som självständigt och arbetet erbjuder båda delarna. Har du tidigare erfarenhet inom trafikledning och transporter är det meriterande. Goda kunskaper i svenska språket, initiativförmåga samt eget driv är en förutsättning för tjänsten.

Du bör även ha god vana samt känna dig bekväm i att arbeta med telefon och dator som arbetsredskap samt tycka om att arbeta i olika IT-system.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet ingår bland annat att planera, dirigera och boka buss- och taxi som ersättningstrafik främst i Sverige men även i Norge kan förekomma. Vidare hanterar du jourer åt buss- och taxiföretag och hjälper/servar våra kunder, beställare och chaufförer. Den mesta kontakten med våra kunder, underentreprenörer och chaufförer sker via telefon och du bör därför tycka om att kommunicera via telefon. I arbetet hanterar du även jourer och beställningscentraler åt systerbolagen i koncernen gällande busstrafik samt taxiväxlar åt externa företag.

MER OM FÖRETAGET
Buss och Taxilogistik AB (24-7) trafikleder och samordnar såväl planerad som akut ersättningstrafik (buss och taxi) för SJ i hela Sverige samt inom Oslo-området.

Buss och Taxilogistik är ett av bolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

Är du sugen på att vara med och utveckla framtidens buss- och resebransch? Missa då inte chansen att ”hoppa på bussen” redan idag. Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Tillträde sker enligt överenskommelse.


All kontakt med rekryteringsfirmor avböjes vänligen men bestämt. Alla ansökningar sker via annonsen.
 
 
 
Körkort klass B - Bil.
 
 
 
Varaktighet/Arbetstid Arbetsgivare
Heltid
Visstid 3 - 6 mån
Björks & Byberg AB
 
Lön Postadress
Månadslön
Enligt överenskommelse
Kokillgatan 9
72133 VÄSTERÅS