Jobba hos oss

Vi söker duktiga medarbetare som vill jobba hos oss!

" Personalen är vår viktigaste resurs" är en sliten klyscha, men hos oss är det sant. Utan duktiga förare och administratörer - ingen verksamhet. Vi vill vara en bra arbetsgivare och vi jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarebetare ska uppfatta oss så.

Hos oss på Björks får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet spänner över många områden, såsom linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst samt beställningstrafik. I vår verksamhet arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad och administration.

Vi bedriver trafik i Mälardalen och västra Dalarna och har kontor/depåer i följande områden:

Västerås
Enköping
Hallstahammar
Ludvika
Surahammar

Vill du bli en av oss? Skicka in din intresseanmälan till info@bjorksbuss.se

Björks Buss är en del av Björks & Byberg, som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster och idag är en av de största privatägda aktörerna i Sverige. Björks & Bybergs buss- och reseföretag bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med ca 1700 medarbetare och 900 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring och gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik gör Björks & Byberg starka på marknaden. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet - ingenting är omöjligt!

Björks & Byberg utgörs av Byberg & Nordin, A Björks, Björks Buss, Björks Resor, Björks 24 - 7, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons, KR Trafik, KG Busservice, VDL och Weidermans Buss.

 

Se aktuella tjänster

Trafikledare till Björks Buss i Knivsta
 
 
Är du sugen på en utmanande roll i en händelserik position? Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan rollen som Trafikledare vara något för dig!

Vi behöver förstärka vår trafikledning med en trafikledare i området Enköping/Bålsta/Knivsta. Placeringen är på vår depå i Knivsta där vi har ett 20-tal busschaufförer, resor inom företaget kan förekomma.
Hos oss får du vara med och påverka, möjlighet att utvecklas i din roll och utmanande arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra i och utanför arbetet och vi erbjuder därför bland annat friskvårdsbidrag, förmånliga personalrabatter och sjukvårdsförsäkringar.

VEM SÖKER VI?
Vi söker dig som trivs med att vara "spindeln i nätet" och har en serviceinriktad personlighet med goda ledaregenskaper. Att samarbeta är viktigt för dig, och du tycker liksom vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord för att få medarbetarna att trivas. Arbetet är tidvis under högt tempo och det är viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar, samt kan behålla lugnet och arbeta ihärdigt och effektivt även under press. Du är en kreativ problemlösare som vågar fatta beslut. Som person är du engagerad och tycker om att motivera medarbetare och kollegor.

ARBETSUPPGIFTER
Som trafikledare arbetar du med den dagliga driften i företaget. Det innebär bland annat att du ska arbetsleda de bussförare som är i tjänst, lösa akuta problem som kan uppstå samt hantera sjukfrånvaro och ledigheter. I trafikledartjänsten ingår även att tillse att medarbetare utför ett effektiv arbete på ett säkert och tillfredsställande sätt samt att kontinuerligt arbeta för att optimera trafiken inom det egna området och att hitta lösningar som är gynnsamma för hela bolaget. Du rapporterar till områdeschef och du kommer att ha personalansvar för en grupp förare. I det dagliga arbetet ingår att ha kontakt med våra kunder, exempelvis resenärer, skolor och länstrafikbolag. I rollen ingår även att ta emot trafikplanering från huvudman samt skapa scheman och omlopp i trafiken. Hantering av kund/resenärs synpunkter är en löpande arbetsuppgift i rollen. Du kommer jobba självständigt på depån i Knivsta men i nära samarbete med områdeschef för området, en trafikledare, en driftledare och verkstadsansvarig, samtliga placerade i Enköping. Drift och jourberedskap ingår i tjänsten.

KOMPETENSER
Du har avslutad gymnasial utbildning och erfarenhet av arbetsledning och personalhantering samt trafikledning, logistik/transport. Du trivs med datorn som arbetsredskap och har lätt för att lära dig nya system. Vi arbetar med webbaserade arbetsprocesser utifrån vårt intranät där vi når våra system för bland annat trafikledning, rapportering och register. D körkort och YKB är starkt meriterande i denna roll!

MER OM FÖRETAGET
Björks Buss startade 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

Är du sugen på att vara med och utveckla framtidens buss- och resebransch? Missa då inte chansen att ”hoppa på bussen” redan idag. Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Tillträde snarast. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

För mer information kontakta Anne Falker, områdeschef Enköping/Knivsta/Bålsta på anne.falker@bjorksbuss.se

All kontakt med rekryteringsfirmor avböjes vänligen men bestämt. Alla ansökningar sker via annonsen.

Ansök här

 

Fordonsmekaniker till Björks Buss i Enköping
 
 
Björks Buss började 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik.

Arbetsuppgifter
Som fordonsmekaniker ansvarar du tillsammans med dina kollegor för service, underhåll och reparationer av regionens fordon. Att arbeta som fordonsmekaniker hos oss är ett flexibelt arbete vilket innebär att löpande föra dialog med chaufförer angående status på fordon samt säkerställa att fel rapporteras in enligt rutiner för felrapportering. Arbetstiderna är varierande, skiftgång förekommer. Hos oss inom Björks Buss får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som fordonsmekaniker!

Erfarenheter
Som person är det viktigt att du är flexibel och har ett gott omdöme. Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och som har lätt att se lösningar. Att samarbeta och skapa bra team med kollegor är viktigt för dig, och du tycker liksom vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord i det dagliga arbetet.

För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:

-Utbildad till och/eller har praktisk erfarenhet som mekaniker på tunga fordon, helst buss
- B-körkort
- D-körkort anses meriterande
- Svenska i tal och skrift
- Gärna några års erfarenhet inom branschen

Du får gärna ha goda kunskaper inom fordons-el och vara van vid att arbeta med datorn som redskap för såväl felsökning som reservdelshantering.

Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Vi undanber vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsbolag.
Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

För mer information gällande tjänsten, ta kontakt med rekryterande chef Anne Falker
 
 
 
Körkort klass B - Bil.
 
 
 
 
För mer information klicka här

Fordonsmekaniker till Björks Buss i Ludvika
 
Björks Buss började 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik.

Arbetsuppgifter
Som fordonsmekaniker ansvarar du tillsammans med dina kollegor för service, underhåll och reparationer av regionens fordon. Att arbeta som fordonsmekaniker hos oss är ett flexibelt arbete vilket innebär att löpande föra dialog med chaufförer angående status på fordon samt säkerställa att fel rapporteras in enligt rutiner för felrapportering. Arbetstiderna är varierande, skiftgång förekommer. Hos oss inom Björks Buss får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som fordonsmekaniker!

Erfarenheter
Som person är det viktigt att du är flexibel och har ett gott omdöme. Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och som har lätt att se lösningar. Att samarbeta och skapa bra team med kollegor är viktigt för dig, och du tycker liksom vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord i det dagliga arbetet.

För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:

-Utbildad till och/eller har praktisk erfarenhet som mekaniker på tunga fordon, helst buss
- B-körkort
- D-körkort anses meriterande
- Svenska i tal och skrift
- Gärna några års erfarenhet inom branschen

Du får gärna ha goda kunskaper inom fordons-el och vara van vid att arbeta med datorn som redskap för såväl felsökning som reservdelshantering.

Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Vi undanber vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsbolag.
Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

För mer information gällande tjänsten, kontakta rekryterande chef Kalle Bäckwall
 
 
 
Körkort klass B - Bil.
 
 
 

För mer information klicka här
 
 
 
Intresseanmälan till bussförarjobb inom Björks Buss AB
 
 
Vi planerar att anställa fler bussförare i år - är du intresserad?
Att arbeta som bussförare hos oss är ett flexibelt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss.

Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme då du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande till resenärer och kollegor. Våra kunder reser med oss under merparten av dygnets timmar vilket innebär arbete på omväxlande tider.

För att arbeta som bussförare hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Några års erfarenhet som bussförare är meriterande men inte ett krav

Mer om företaget
Björks Buss började 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag en av landets största privatägda aktörer i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik.

Hos oss på Björks Buss får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare. Välkommen med din intresseanmälan!
 
 
 
 
Körkort klass D - Buss.
Ansök här