Jobba hos oss

Vi söker duktiga medarbetare som vill jobba hos oss!

" Personalen är vår viktigaste resurs" är en sliten klyscha, men hos oss är det sant. Utan duktiga förare och administratörer - ingen verksamhet. Vi vill vara en bra arbetsgivare och vi jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarebetare ska uppfatta oss så.

Hos oss på Björks får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet spänner över många områden, såsom linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst samt beställningstrafik. I vår verksamhet arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad och administration.

Vi bedriver trafik i Mälardalen och västra Dalarna och har kontor/depåer i följande områden:

Västerås
Enköping
Hallstahammar
Ludvika
Surahammar

Vill du bli en av oss? Skicka in din intresseanmälan till info@bjorksbuss.se

Björks Buss är en del av Björks & Byberg, som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster och idag är en av de största privatägda aktörerna i Sverige. Björks & Bybergs buss- och reseföretag bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med ca 1700 medarbetare och 900 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring och gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik gör Björks & Byberg starka på marknaden. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet - ingenting är omöjligt!

Björks & Byberg utgörs av Byberg & Nordin, A Björks, Björks Buss, Björks Resor, Björks 24 - 7, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons, KR Trafik, KG Busservice, VDL och Weidermans Buss.

 

Se aktuella tjänster

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 


 

 
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Driftledare till Björks Buss Västerås/Hallsta
 
 
Vill du bli en del av vårt team i Västerås/Hallstahammar? Är du sugen på en spännande roll i ett händelserikt företag och tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan denna tjänst vara något för dig!
Vi behöver nu stärka upp vår driftledning med en driftledare. På driften ingår du i ett team av fyra tillsammans med två trafikledare och en driftledare och ni arbetar i ett nära samarbete med varandra. Som driftledare rapporterar du till områdeschef för området.

VEM SÖKER VI?
Som person är du prestigelös i ditt sätt att arbeta och som gillar att se lösningar istället för problem, ingenting är omöjligt! Att samarbeta är viktigt för dig, och du tycker liksom vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord för att få medarbetarna att trivas. Periodvis är det ett högt arbetstempo och därför är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig till ändrade förutsättningar, samt kan behålla lugnet och arbeta ihärdigt och effektivt även under press.

KOMPETENSER
Du har avslutad gymnasial utbildning och erfarenhet av personalplanering samt trafikledning inom logistik/transport. Du trivs med datorn som arbetsredskap och har lätt för att lära dig nya system. Vi arbetar med webbaserade arbetsprocesser utifrån vårt intranät där vi når våra system för bland annat trafikledning, rapportering och register. D körkort och YKB är starkt meriterande i denna roll!

ARBETSUPPGIFTER
-Kontinuerligt arbete med att optimera trafiken inom det egna området och hitta lösningar som är gynnsamma för hela bolaget
-Aktivt arbeta med personalplanering, körspecar och schemaläggning
-Säkerställa att förarnas tid optimeras och att körtiden följer de regler, lagar och avtal som råder
-Ha god kännedom om samtliga köruppdrag som är inplanerade
-Finnas tillgänglig och svara på drifttelefonen vissa perioder (hantera sjukfrånvaro etc) Drift- och jourberedskap ingår i tjänsten
-Arbeta i enlighet med vår standard för miljö, kvalité och arbetsmiljö samt sträva efter ständiga förbättringar i verksamheten

MER OM FÖRETAGET
Björks Buss startade 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-, linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland, Dalarna, Närke och Östergötland. Företaget har över 400 medarbetare och 200 fordon, stationerade i Västerås/Hallstahammar, Enköping/Bålsta/Knivsta, Ludvika/Söderbärke, Kumla och Finspång. Huvudkontoret är beläget i Västerås.
Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Bybergkoncernen. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon.
För oss är ingenting omöjligt! Med det menar vi att vi ser lösningar istället för hinder, vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar och vi har alltid en positiv attityd medarbetare emellan och gentemot våra kunder. Vi jobbar med högt uppställda mål som att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare och Sveriges mest lönsamma bolag inom buss- och resenäringen.


Vi jobbar med ett löpande urval så tjänsten kan mycket väl komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut, tillträde sker snarast möjligt och enligt överenskommelse!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Områdeschef Camilla Carrass
Körkort klass B - Bil.

För mer information och ansökan klicka här
 
 
Intresseanmälan till bussförarjobb inom Björks Buss AB
 
 
Vi planerar att anställa fler bussförare i år - är du intresserad?
Att arbeta som bussförare hos oss är ett flexibelt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss.

Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme då du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande till resenärer och kollegor. Våra kunder reser med oss under merparten av dygnets timmar vilket innebär arbete på omväxlande tider.

För att arbeta som bussförare hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Några års erfarenhet som bussförare är meriterande men inte ett krav

Mer om företaget
Björks Buss började 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-,linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland och Dalarna. Företaget har drygt 320 medarbetare och 150 fordon, stationerade i Enköping/Bålsta/Knivsta, Västerås/Hallstahammar/Surahammar och Ludvika/Söderbärke. Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag en av landets största privatägda aktörer i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik.

Hos oss på Björks Buss får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare. Välkommen med din intresseanmälan!
 
 
 
 

Körkort klass D - Buss.
Ansök här

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dig som vill bli bussförare!
 
 
Är du sugen på att göra någonting nytt efter sommaren? Är du en person som verkligen gillar möten med olika människor och är serviceinriktad? Vill du investera din tid genom att utbilda dig i en framtidsbransch där jobben verkligen finns och behövs? Då kan Björks Trafikskola ge dig den möjligheten! Den 20 augusti drar vi igång med Björks egna Bussförarutbildning!
Vi erbjuder 8-12 stycken utbildningsplatser och den största delen av den teoretiska utbildningen kommer att bedrivas i Björks Buss lokaler i Västerås. Körning kommer till största delen förläggas inom Västerås området.

Vi söker dig som
• Innehar minst B-behörighet (körkort)
• Fyllt 24 år
• Slutfört grundskola eller motsvarande och har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik
• Tycker om att jobba med människor och leverera service
• Kan hantera det svenska språket väl i tal och skrift

Om utbildningen
Utbildningen pågår under en 10 veckors period med start den 20 augusti 2018 och innefattar följande moment
• Teori
• Körning
• YKB
• Introduktionsutbildning

Efter utbildningen
Vi sätter stort värde vid personlig lämplighet och din förmåga att vilja leverera service och omsätta vår vision Ingenting är omöjligt i praktiken. Med det menar vi att vi ser lösningar istället för hinder, vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar och vi har en positiv attityd medarbetare emellan och gentemot våra kunder. Förutsatt avklarad utbildning och uppfyllandet av kompetenskraven garanterar Björks dig en anställning som bussförare på minst 75 % i något av nedanstående trafikområden. Vi har verksamhet i Västmanland, Uppland, Dalarna, Närke och Östergötland och önskar därför att du i ansökan skriver i vilken stad du är intresserad att jobba i efter utbildningen. Vi kommer fylla utbildningsplatserna efter behov i respektive område.

Västerås/Hallstahammar
Ludvika
Enköping/Knivsta/Bålsta
Finspång
Kumla
Örebro

Ansökningsprocessen/ Urval
Om du uppfyller de uppsatta behörighetskraven ovan ansöker du om intresse till utbildningen genom att klicka på länken ”Ansök här” nedan.

Urvalet påbörjas i slutet av juni med intervjuer, tester och referenstagning och slutligt besked om antagning till utbildningen ges senast 2 veckor innan kursstart.

Om bussföraryrket
Det närmsta året behöver bussbranschen rekrytera omkring 2000 nya bussförare. Att jobba som bussförare innebär ett roligt och flexibelt arbete med många olika kundkontakter. Arbetet som bussförare innebär också mycket ansvar eftersom du ansvarar för kunders och resenärers säkerhet och trygghet under resan. Hos oss finns stora interna utvecklingsmöjligheter, dels som bussförare men också inom andra roller såsom trafikledare, driftledare, områdeschef och trafikplanerare. Ta chansen och hoppa på bussen i en framtidsbransch med garanterade jobbmöjligheter!

Kostnad
Björks Trafikskola är en mycket förmånlig utbildning där vi står för kostnaden för själva utbildningen!

De utgifter som förekommer för dig som elev är följande:
• Körkortstillstånd för buss 220 kr. (Utfärdas av transportstyrelsen innan utbildningen kan påbörjas)
• Läkarundersökning ca 1000 kr (För att få körkortstillstånd av Transportstyrelsen)
• Körprov D 800 kr
• Teoriprov/Kunskapsprov D 325 kr
• Teoriprov/Kunskapsprov YKB 325 kr
• Tillverkning av YKB kort 325 kr
• Tillverkning av körkort 150 kr
Total kostnad för eleven för utbildningen: Ca 3 145 kr

Om företaget
Björks Buss startade 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-, linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland, Dalarna, Närke och Östergötland. Företaget har över 400 medarbetare och 200 fordon, stationerade i Västerås/Hallstahammar, Enköping/Bålsta/Knivsta, Ludvika/Söderbärke, Kumla och Finspång. Huvudkontoret är beläget i Västerås.

Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Bybergkoncernen. Tillsammans är Björks & Byberg- bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. För oss är ingenting omöjligt! Med det menar vi att vi ser lösningar istället för hinder, vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar och vi har alltid en positiv attityd medarbetare emellan och gentemot våra kunder. Vi jobbar med högt uppställda mål som att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare och kundernas förstahandsval för resetjänster.
 
 
 

Körkort klass B - Bil.

För mer information och ansökan klicka här

 

Fordonsmekaniker till Björks Buss i Ludvika!
 
 
Är du sugen på en självgående roll i ett händelserikt företag? Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Vi behöver nämligen förstärka vår verkstad med en fordonsmekaniker på vår depå i Ludvika. Du kommer ingå i ett team med fordonsmekaniker samt verkstadsansvarig och tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för service, underhåll och reparationer av företagets fordon. Att arbeta som mekaniker hos oss är ett flexibelt arbete vilket innebär att löpande föra dialog med chaufförer angående status på fordon samt säkerställa att fel rapporteras in enligt rutiner för felrapportering. Vi söker dig som är utbildad till och/eller har praktisk erfarenhet som mekaniker på tunga fordon, helst buss. Du får gärna ha goda kunskaper inom fordons-el och vara van vid att arbeta med datorn som redskap för såväl felsökning som reservdelshantering. Som person är det viktigt att du är lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp. B-körkort är ett krav och D-behörighet ses som mycket meriterande.

Hos oss får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas i din roll som fordonsmekaniker!
För oss är det också viktigt att våra medarbetare mår bra i och utanför arbetet och vi erbjuder därför bland annat friskvårdsbidrag, förmånliga personalrabatter och sjukvårdsförsäkringar.

MER OM FÖRETAGET
Björks Buss startade 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-, linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland, Dalarna, Närke och Östergötland. Företaget har över 400 medarbetare och 200 fordon, stationerade i Västerås/Hallstahammar, Enköping/Bålsta/Knivsta, Ludvika/Söderbärke, Kumla och Finspång. Huvudkontoret är beläget i Västerås.

Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Bybergkoncernen. Tillsammans är Björks & Byberg- bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. För oss är ingenting omöjligt! Med det menar vi att vi ser lösningar istället för hinder, vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar och vi har alltid en positiv attityd medarbetare emellan och gentemot våra kunder. Vi jobbar med högt uppställda mål som att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare och kundernas förstahandsval för resetjänster.

Är du sugen på att vara med och utveckla framtidens buss- och resebransch? Missa då inte chansen att ”hoppa på bussen” redan idag!

Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Vi undanber vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsbolag.

För mer information gällande tjänsten, kontakta rekryterande chef Andreas Andersson
 
 
 
Körkort klass B - Bil.

För mer information och ansökan klicka här
 
Bussförare till Björks Buss i Ludvika
 
 
Är du på jakt efter ett nytt jobb? Tycker du om möten med olika människor och att leverera god service? Då tycker vi att du ska titta hit! Vi behöver förstärka vårt team i Björks Buss Ludvika med fler medarbetare, både för heltidstjänster men också behovsanställda bussförare!

VEM SÖKER VI?
Att arbeta som bussförare hos oss är ett flexibelt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss. Ett positivt bemötande mot såväl kunder och kollegor är en självklarhet för dig.
Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme då du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande mot våra resenärer. Våra kunder reser med oss under stora delar av dygnets timmar vilket innebär arbete på omväxlande tider.

För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Gärna några års erfarenhet som bussförare

Hos oss inom Björkskoncernen får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkringar.

MER OM FÖRETAGET
Björks Buss startade 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-, linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland, Dalarna, Närke och Östergötland. Företaget har över 400 medarbetare och 200 fordon, stationerade i Västerås/Hallstahammar, Enköping/Bålsta/Knivsta, Ludvika/Söderbärke, Kumla och Finspång. Huvudkontoret är beläget i Västerås.

Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Bybergkoncernen. Tillsammans är Björks & Byberg- bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. För oss är ingenting omöjligt! Med det menar vi att vi ser lösningar istället för hinder, vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar och vi har alltid en positiv attityd medarbetare emellan och gentemot våra kunder. Vi jobbar med högt uppställda mål som att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare och kundernas förstahandsval för resetjänster.

Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryteringsfirmor.
 
 
 
 
Körkort klass D - Buss.

För mer information och ansökan klicka här
 
Fordonsmekaniker till Björks Buss i Kumla!
 
 
Är du sugen på en självgående roll som fordonsmekaniker? Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan denna tjänst vara något för dig!

OM ARBETET
Vi behöver förstärka vår verkstad med en fordonsmekaniker till vår depå i Kumla. Du kommer ingå i ett team med fordonsmekaniker samt verkstadsansvarig och tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för service, underhåll och reparationer av företagets fordon. Att arbeta som mekaniker hos oss är ett flexibelt arbete vilket innebär att löpande föra dialog med chaufförer angående status på fordon samt säkerställa att fel rapporteras in enligt rutiner för felrapportering. Du kommer utgå på och från depån i Kumla men resor ut till andra verkstäder i regionen för att stötta upp kan förekomma.

Hos oss får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas i din roll som fordonsmekaniker!
För oss är det också viktigt att våra medarbetare mår bra i och utanför arbetet och vi erbjuder därför bland annat friskvårdsbidrag, förmånliga personalrabatter och sjukvårdsförsäkringar.

OM DIG
Vi söker dig som är utbildad till och/eller har praktisk erfarenhet som mekaniker på tunga fordon, helst buss. Du får gärna ha goda kunskaper inom fordons-el och vara van vid att arbeta med datorn som redskap för såväl felsökning som reservdelshantering. Som person är det viktigt att du är lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp. B-körkort är ett krav och D-behörighet ses som mycket meriterande.


MER OM FÖRETAGET
Björks Buss startade 1965 som en liten taxirörelse i Kolbäck i Mälardalen. Idag bedriver företaget skol-, linje-, service- och beställningstrafik i Mälardalen, Västmanland, Dalarna, Närke och Östergötland. Företaget har över 400 medarbetare och 200 fordon, stationerade i Västerås/Hallstahammar, Enköping/Bålsta/Knivsta, Ludvika/Söderbärke, Kumla och Finspång. Huvudkontoret är beläget i Västerås.

Företaget är ett av bussbolagen i Björks & Bybergkoncernen. Tillsammans är Björks & Byberg- bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en flotta på cirka 1000 fordon. För oss är ingenting omöjligt! Med det menar vi att vi ser lösningar istället för hinder, vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar och vi har alltid en positiv attityd medarbetare emellan och gentemot våra kunder. Vi jobbar med högt uppställda mål som att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare och kundernas förstahandsval för resetjänster.

Är du sugen på att vara med och utveckla framtidens buss- och resebransch? Missa då inte chansen att ”hoppa på bussen” redan idag!

Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Vi undanber vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsbolag.

För mer information gällande tjänsten, kontakta rekryterande chef Bo Johansson
 
 
 
Körkort klass B - Bil.

För mer information och ansökan klicka här